ARRANGER DIN EGEN VISNING AF LIGE FØR DØDEN

Filmen følger dagligdagen, som den udspiller sig på en palliativ afdeling. Med sin stille tilstedeværelse portrætterer filmen den omsorg og nærhed, der opstår mellem patienter og det professionelle personale. En høj grad af respekt for og anerkendelse af det enkelte menneske i den sidste stund. Hvad kræver det af den enkelte læge og sygeplejerske at arbejde på et sted som dette? Filmen giver et unikt indblik i de professionelle samtaler og øjeblikke, hvor læger og sygeplejersker sammen reflekterer over de lidelser som arbejdet rummer.

Fra maj 2023 åbner vi for, at institutioner og foreninger kan arrangere visninger af LIGE FØR DØDEN.

MULIGHED 1

Du kan købe en digital filmkopi til brug for undervisning i organisationer, institutioner og lignende med ubegrænset antal visninger, så længe det er ikke-kommercielt.


Sammen med filmkopien modtager du en vejledning med inspiration til undervisning og samtale udarbejdet af Helle Rose Linderoth og Kirstine Winther, sygeplejersker med erfaringer inden for det palliative område og lektorer på Sygeplejerskeuddannelsen, Københavns Professionshøjskole.


En digital filmkopi samt skriftligt undervisningsmateriale koster 950 kr.

MULIGHED 2

Du kan booke en visning i din lokale biograf.

Vi har indgået aftale med følgende biografer, som du kan booke direkte hos.

Prisen for visninger i biograf varierer og afhænger af antal tilskuere og tidspunkt. Dette aftales og afregnes direkte med biografen.

OM FILMEN

”På den her scene er der nogle, der arbejder hårdt og dagligt. Det er dem jeg forsøger at forstå. Hvordan holder de det til det? Hvornår føler de, det var en god vagt? Hvornår river de sig i håret over, det de ikke gjorde rigtigt? Hvad er det de kan med al den lidelse, der strømmer igennem her?” 

- Anne Regitze Wivel, filminstruktør

Jeg giver filmen mine bedste anbefalinger til såvel den sundhedsfaglige videreuddannelse som til ledere på Institut for sygeplejerske og ernæringsuddannelse. En interessant pointe i filmen set fra et uddannelsesfagligt synspunkt er, at den har rækkevidde udover død og palliation, men kan bruges til at belyse andre problemstillinger (kollegial supervision, relation sygeplejerske-læge, pårørende-sygeplejerske, klinisk behandling overfor omsorg, transparensens grænser, det specialiserede sprogs nødvendighed og fremmedhed etc. etc.). Det sundhedsfaglige personale i filmen behandles i øvrigt meget nuanceret og nænsomt synes jeg. Jeg håber den vil blive set og få resonans. Men også, at den kan afstedkomme en offentlig samtale og debat om døden og den sidste tid. Døden er vel et af de få fænomener vi kan forklare, men alligevel ikke forstå.

- Stefan Hermann, rektor, Professionshøjskolen i København

Ved spørgsmål skriv til anna@bullittfilm.dk